Pari sanaa hieronnastapieniharmony

Hieronnalla ymmärretään hoitotarkoituksessa suoritettua, pehmeisiin kudoksiin kohdistuvaa liikkuvaa painamista, joka tapahtuu sivelyin, hankauksin, puserteluin ja erilaisten taputusten muodossa. (A.E.G. Kleen)

Hieronta vaikuttaa rentouttavasti kehoon ja mieleen. Hieronnan avulla voidaan vaikuttaa erilaisiin tuki- ja liikuntaelin sairauksiin/ongelmiin, sekä varsinkin ennaltaehkäistä niitä. Hieronta toimii osana kokonaisvaltaista hyvinvointia ja lihashuoltoa.

Hieronnalla pyritään helpottamaan lihasjännitystä pehmyissä kudoksissa (lihaksissa) ja vilkastuttamaan kuona-aineiden vaihduntaa sekä verenkiertoa.

Koulutettu hieroja on ammattitutkinnon suorittanut terveydenhuollon ammattilainen, joka saa luvan käyttää suojattua ammattinimikettä “koulutettu hieroja”.

Koulutettu hieroja toimii sosiaali- ja terveysalan ammattilaisena ja valvira (Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto) pitää heistä rekisteriä. Julki terhikistä voi tarkistaa hierojan kuuluvan rekisteriin.

Jotain minusta

Olen aikaisemmalta ammatiltani lähihoitaja, työskentelin pääsääntöisesti vanhuspuolella kotisairaanhoidossa. Töiden aiheuttamat tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat tulleet vuosien saatossa tutuiksi.

002

Olen naimisissa ja kolmen lapsen äiti, talossa häärii myös karvaisempia lapsia.

Koulutetuksi hierojaksi valmistuin 15.6.2011 Oulun aikuiskoulutuskeskuksesta. Olen käynyt kurssin intialaiseen päänhierontaan lokakuussa 2012, sekä kinesioteippaukseen maaliskuussa 2013.

Virpiniemen liikuntaopistossa suoritin vuoden 2013-2014 aikana Liikunnan ohjaajan ammattitutkinnon. Jatkoin vielä opintojani ja kesällä 2014 valmistuin FISAF:n Kuntosaliohjaajaksi. Tästä innostuneena samaisen FISAF:n kouluttamana sain Personal Trainerin opinnot suoritettua jouluna 2014.

Lisäksi olen käynyt useita lyhyempiä liikunta- ja ravitsemusalan koulutuksia sekä seminaareja.

Toimin tällä hetkellä pääsääntöisesti Personal Trainerina Liikuntakeskus Hukassa, jonka vuoksi hieronta-aikoja on saatavilla rajoitetusti.